Fremgangsmåte
Bland først hvetemel, hvitt sukker, brunt sukker, kanel, salt, bakepulver og natron godt sammen i en bolle. Bland så eplesidereddik og soyamelk i en separat bolle. Smelt plantebasert smør. Hell så soyamelkblandingen og smøret i bollen med de tørre ingrediensene og rør sammen. Dersom du bruker frosne bjørnebær, tin dem og hell av eventuell ekstra væske før du blander dem inn i røren. Smør bakeformen og hell i røren. Stek på over og undervarme i 180 grader i rundt 1 time-1 time og 10 minutter, til du kan stikke en tannpirker eller bakepinne inn i kaken og det ikke fester seg røre til den.
Avkjøl kaken i formen på en rist i minst en time. Når den er helt avkjølt, skjær av litt av toppen så den er jevn, og snu den opp ned. Lag en sjokoladeglasur ved å hakke sjokolade og ha det i en bolle med en klype salt. Varm opp plantebasert fløte til fløten akkurat begynner å koke. Hell den varme fløten over sjokoladen og la stå i 3 minutter. Rør sammen fløten og sjokoladen til du har en tykk og jevn glasur. Hell så glasuren over kaken og bruk en slikkepott for å spre den jevnt utover. Dekorer så med bjørnebær og gresskarfrø. La glasuren stivne før du serverer.