- Inspirasjon
- Kjøkken
- Fikensalat
Fikensalat med fetaost og balsamico
Du trenger til 2 personer:
- 2 håndfull valnøtter - grovhakket
- 5 fiken, delt i 2
- 100 g Småbladssalat eller ruccola
- 70 g fetaost, smuldret
- Salt og pepper, etter smak
- Balsamico eddik, etter smak
Slik gjør du:
1. Forvarm ovnen til 200 grader, legg valnøttene på ett stekebrett og stek i 7-10 minutter til de er ristet, rør imellom. Sett til side.
2. Del fiken i to, smuldre fetaosten og skyll salaten.
3. Legg salat, fiken, fetaost og nøtter over på ett serveringsbrett. Topp med smuldret fetaost, balsamicoeddik, og smak til med salt og pepper.
Balsamicoeddik for den som vil ha den sanne smaken av ekte tradisjon. God mørkebrun balsamico eddik med en flytende sirupsaktig konsistens, som umiddelbart identifiserer graden av modenhet. Aromaen er sterk, bittersøt og vedvarende. Passer veldig godt på kokte grønnsaker, grillet laks, grillet hvitt og rødt kjøtt, pizza, skalldyr, fisk, ost, salater, is og jordbær. Oppbevares tørt og kjølig.
Oppskrift og foto av Silje Feiring // spoon.no