Fylte sjokolade - og valnøttcookies

Fylte sjokolade - og valnøttcookies

Bak krydrede sjokolade- og valnøttcookies med sjokoladefyll i høst! Miriam Haug bak profilen @mealsbymiri har tatt i bruk våre bakeprodukter og gitt oss en deilig oppskrift som bare må testes.

Oppskrift

Ingredienser

200g plantebasert usaltet smør
90g brunt sukker
180g hvitt strøsukker
1ts kanel
1ts kardemomme
1/2 tsp bordsalt*
1.5 ss malte linfrø + 4ss vann
270 g hvetemel1 ts bakepulver
1/2 ts natron
100 g hakket mørk sjokolade
80 g hakkede valnøtter

Smørkrem
200 g usaltet vegansk smør
400 g melis
40 g kakaopulver
¼ ts bordsalt*

*Dersom du bruker saltet smør kan du kraftigredusere mengden salt, eller se bort i fra saltetfullstendig.

baking cookiedeig med sjokolade og valnøtter

Metode

Bland linfrø og vann og la de stå til de tykner. Bland smør, brunt sukker og strøsukker til du har en myk og jevn masse. Tilsett kanel, kardemomme, salt og linfrø-blandingen, og rør igjen til alt er godt blandet. I en annen bolle, bland hvetemel, bakepulver og natron. Hell den tørre blandingen i den våte og rør igjen til alt er nesten blandet. Tilsett sjokolade og nøtter og bland igjen til en jevn kakedeig. Dekk til bollen og la stå i kjøleskapet i rundt 2 timer. Fordel deigen i ca. 12-16 baller med lik størrelse og legg dem på to stekebrett dekket med bakepapir. Stek et brett om gangen på 200 grader i 10-14 min. La kjeksene avkjøles på brettet i noen minutter før du legger dem over på en rist for å avkjøle seg helt. 

sjokoladesmørkrem med cake decorating sprøytespisser

Lag så smørkremen ved å piske vegansk smør, melis, kakaopulver og salt til du har en jevnkrem. Ha kremen i en sprøytepose og sprøyt et jevnt lag med smørkrem på undersiden av en kjeks. Legg så en kjeks på toppen av smørkremen med den flate siden (undersiden) mot smørkremen og klem sammen. Gjenta prosessen til du går tom for kjeks og kos deg med kjeks-sandwichene dine! Disse kan oppbevares i kjøleskap noen dager, men smaker best ferskt.

sjokoladecookies med sjokoladekrem

Kos deg!