- Inspirasjon
- Kjøkken
- Grillet eplesalat med parmaskinke, mozzarella og myntedressing
Grillet eplesalat med parmaskinke, mozzarella og myntedressing
Det passer alltid med en god salat! Matbloggeren Silje Feiring, bak bloggen Spoon, har satt sammen en smakfull oppskrift som passer perfekt til sesongen vi nå er inne i 🌸
Du trenger til 2 personer:
- 2-3 stk. epler, renset og kuttet i båter
- 1-2 ss honning
- 200 g parmaskinke
- 2 stk fersk mozzarella, revet i store biter
Dressing:
- 2 håndfull frisk mynte
- 1 stk chili, finhakket
- 1 stk sitron, skall og saften
- 4 ss Classic extra virgin olivenolje
Slik gjør du:
1. Vask og rens eplene, del i båter. Pensle kuttsidene med honning
2. Varm en grillpanne med høy varm, stek i 2 minutter på hver side til de er gylne
3. Bland sammen olivenolje, sitronskall, hakket mynte og chili
Anrett epler, revet mozzarella, parmaskinke og hell over dressingen.
Vår Extra Virgin Kaldpresset Olivenolje er omhyggelig og delikat produsert av håndplukket kvalitetsoliven. Passer perfekt i salater og dressinger, til dypping av brød, for marinering av kjøtt og matlaging generelt. En god dressing til fisk og skalldyr.
Oppskrift og foto av Silje Feiring // spoon.no