Spicy langtidsstekt lammestek

Spicy langtidsstekt lammestek

Oppskrift spicy langtidsstekt lammestek

2,5 kg lammestek med bein
2 ss korianderfrø
2 ts spisskummen
3 ts salt
2 ss røkt paprikapulver
Chili tørket, etter smak
1 krm kanel
1 stort fedd hvitløk
2 ss olivenolje

Fremgangsmåte 

  1. Rut lammesteken litt med en skarp kniv. Du kan også bruke lammelår, men disse veier mer, må da ha litt mer krydder og ha det inne i ovnen litt lenger.
  2. Ha alle tørre krydder i en morter, knus krydderne godt. Hell på olivenolje og finkuttet hvitløk og bland til en paste.
  3. Smør krydderpastaen over hele lammesteken.
  4. Legg lammesteken i en ildfast form og dekk med folie. Stell in i ovnen på rundt 150 ˙ C i ca 4 timer, eller til at kjøttet er mørt.
  5. Server i pannebrød med litt granateplesalat og agurk og mynteyoghurt


Oppskrift pannebrød

0,5 pk fersk gjær (25 g)
3 dl matlagningsyoghurt (med 10 % fett, type gresk eller tyrkisk yoghurt)
2 dl melk
2 ts salt
1 ss sukker
Ca 9-10 dl mel

Fremgangsmåte

  1. Smuldre gjær i en bolle. Hell på kald melk og kald yoghurt, salt og sukker. 
  2. Bland inn melet og elt deigen noen minutter.
  3. Hev til dobbel størrelse. Det tar noen timer hvis du kaldhever, men resultatet blir mye bedre. Hvis du har dårlig tid kan du varme opp melken til 37 ° C, da hever deigen raskere.
  4. Kjevl tynne, tynne plater av deigen. Så tynne som overhode mulig og legg en av gangen i en varm stekepanne av støpejern. Du trenger ikke noe fett i pannen. Den skal være helt tørr
  5. Når det begynner å danne seg bobler i brødet så snur du det og steker det på andre siden.


Agurk og mynte yoghurt

1/2 agurk
2 dl matlagningsyoghurt (med 10 % fett, type gresk eller tyrkisk yoghurt)
Noen friske mynteblader
1 lite fedd hvitløk
Salt og pepper etter smak

Fremgangsmåte

  1. Rasp agurken grovt, press ut litt av vannet
  2. Finkutt hvitløk og mynteblader. 
  3. Bland sammen alle ingredienser i en bolle og smak til med salt og pepper


Salat med fetaost og granateple

Blandet salat
150 g fetaost
1 granateple
100 g pistasjnøtter

Fremgangsmåte

  1. Legg salat på et pent fat.
  2. Åpne et granateple, gjerne under vann for å slippe søl, og pirk ut alle kjernene, også under vann
  3. Dryss over fetaost, granateplekjerner og pistasjnøtter uten skall.

pannebrød og lammestek

granateple salat

pannebrød