Oppskrift spicy langtidsstekt lammestek
2,5 kg lammestek med bein
2 ss korianderfrø
2 ts spisskummen
3 ts salt
2 ss røkt paprikapulver
Chili tørket, etter smak
1 krm kanel
1 stort fedd hvitløk
2 ss olivenolje
Fremgangsmåte
- Rut lammesteken litt med en skarp kniv. Du kan også bruke lammelår, men disse veier mer, må da ha litt mer krydder og ha det inne i ovnen litt lenger.
- Ha alle tørre krydder i en morter, knus krydderne godt. Hell på olivenolje og finkuttet hvitløk og bland til en paste.
- Smør krydderpastaen over hele lammesteken.
- Legg lammesteken i en ildfast form og dekk med folie. Stell in i ovnen på rundt 150 ˙ C i ca 4 timer, eller til at kjøttet er mørt.
- Server i pannebrød med litt granateplesalat og agurk og mynteyoghurt
Oppskrift pannebrød
0,5 pk fersk gjær (25 g)
3 dl matlagningsyoghurt (med 10 % fett, type gresk eller tyrkisk yoghurt)
2 dl melk
2 ts salt
1 ss sukker
Ca 9-10 dl mel
Fremgangsmåte
- Smuldre gjær i en bolle. Hell på kald melk og kald yoghurt, salt og sukker.
- Bland inn melet og elt deigen noen minutter.
- Hev til dobbel størrelse. Det tar noen timer hvis du kaldhever, men resultatet blir mye bedre. Hvis du har dårlig tid kan du varme opp melken til 37 ° C, da hever deigen raskere.
- Kjevl tynne, tynne plater av deigen. Så tynne som overhode mulig og legg en av gangen i en varm stekepanne av støpejern. Du trenger ikke noe fett i pannen. Den skal være helt tørr
- Når det begynner å danne seg bobler i brødet så snur du det og steker det på andre siden.
Agurk og mynte yoghurt
1/2 agurk
2 dl matlagningsyoghurt (med 10 % fett, type gresk eller tyrkisk yoghurt)
Noen friske mynteblader
1 lite fedd hvitløk
Salt og pepper etter smak
Fremgangsmåte
- Rasp agurken grovt, press ut litt av vannet
- Finkutt hvitløk og mynteblader.
- Bland sammen alle ingredienser i en bolle og smak til med salt og pepper
Salat med fetaost og granateple
Blandet salat
150 g fetaost
1 granateple
100 g pistasjnøtter
Fremgangsmåte
- Legg salat på et pent fat.
- Åpne et granateple, gjerne under vann for å slippe søl, og pirk ut alle kjernene, også under vann
- Dryss over fetaost, granateplekjerner og pistasjnøtter uten skall.